Kig ind i mit maskinrum: Den ultimative værktøjskasse for onlinekursus-skabere

 • Post author:
 • Post category:Blog

Her er alle mine favorit-værktøjer til dig, der vil have en digital forretning, og sælge onlinekurser.

Det er ikke ret mange måneder siden at jeg besluttede mig for at lave hjemmelavet bearnaise for første gang. 

Med modet brusende i blodet googlede jeg opskriften. 

Og faldt ned af stolen. 

For selvom der i overskriften på den (fremragende) opskrift stod “idiotsikker”, skulle der alligevel 11 ingredienser i. 

Ja, ELLEVE

Et af dem var endda en farve peber jeg er ret sikker på, ikke findes i virkeligheden. 

Måske har du lidt samme fornemmelse når du kigger på din digitale forretning. 

Måske tænker du “hold nu kæmpereje, hvor er der mange ingredienser at holde styr på”: 

Men ligesom jeg fik min lykkelige slutning med en vellykket bearnaise, får du også din onlineforretning til at lykkes. 

Jeg har testet systemer, platforme, ideer, abonnementer og dimser af i spandevis.

Her har jeg samlet mine absolut favoritter til dig. 

God fornøjelse 

Nogle af de links du finder her i guiden er affiliate-links. Det betyder kort og godt, at jeg får nogle dollars hvis du ender med at købe noget. 

For at gøre det nemt, vil jeg anbefale dig de redskaber jeg selv bruger, eller har brugt, indenfor kategorierne:

 • Mailsystem 
 • Undervisningsplatform 
 • Betalingsmotor 
 • Fakturering 
 • Grafik

Mailsystem:

Det er her, du opbevarer mailadresserne på dine kunder – og potentielle kunder – på lovlig og sikker vis. Det er også her, du sender nyhedsbreve og emailmarketing ud. Din e-mailliste bliver rygraden i din digitale forretning, og et af de vigtigste aktiver du får. Byg den før du får brug for den.

Undervisningsplatform:

Når du sælger onlinekurser skal der være et “klasseværelse”. Her er alle dine videoer placeret, her har alle dine kursister et login, og her kan du tage imod betaling for dine kurser. Det er et af de steder du tidligst får brug for at investere nogle penge om måneden hvis du vil leve af at sælge onlinekurser. Betragt det som husleje 

Betalingsmotor:

Bag enhver undervisningsplatform ligger der en betalingsmotor. Det er den, der tager imod dine kunders betaling på sikker vis. Som en dankortmaskine i et supermarked. Ofte behøver du ikke at betale et abonnement, men kan “slippe” med at de tager en lille del af den indgående betaling

Fakturering:

Dine kunder skal have en faktura og en kvittering. Du kan starte med “håndsving” som man siger, ved selv at skrive dem i et skriveprogram. Men når du er klar til det, kan processen automatiseres, så de får alt det rigtige tilsendt uden du skal røre en finger. 

Grafik:

Vi kan ikke komme udenom at du skal være synlig for at skabe salg. Det betyder, at du skal kunne skabe blikfang. Det gør man som regel ved at lave nogle billeder til sine opslag.

Om det er citater med dine vigtigste pointer, et humoristisk billede eller noget helt tredje, så er det nødvendigt med lidt grafik. Du får også brug for at kunne lave slides til dit onlinekursus, lave elementer til din landingside eller blot at kunne smække en emoji eller to på en selfie. 

👉 REDSKABER TIL DIG, DER ER NYBEGYNDER 👇

Nøj, hvor jeg er vild med folk som dig. Du er ny, du er sulten, du er motiveret, du er pløk-forvirret. Hvis ikke du er det sidste, så er det snyd. For det var jeg. 


Og hvis du nu har bare en lille flig af den forvirring jeg (og de fleste andre) oplevede, har jeg her et par gode råd til dig. 


For det første: du kan komme enormt langt med en gratis konto på Facebook og Convertkit.Selvom jeg garantrisse bliver brændt på bålet af mange revisorer nu, mener jeg sagtens du kan starte din forretning med et minimalt budget.

Det første du skal prioritere, er at bygge et publikum.

“It’s not what you know, it’s who you know”, og nej, det er det faktisk heller ikke … Sætningen du skal styre efter, er: “it’s who knows you!” 

Bliv anerkendt for “noget”.

Vær noget for nogen.

Byg en flok omkring dig.

Det kan du gør ved at udkomme højt og ofte, og være tydelig omkring den du er, og det du står for. Og ja, også på mikrobudget. 

Til dig der er ny, anbefaler jeg:

Mailsystem: Convertkit 

Undervisningsplatform: Facebookgrupper hvis du starter ud på mikrobudget, eller Thinkific hvis du gerne vil have digitale kurser som en fast del af din forretning. 

Hvis du gerne vil forkæl din kursister, så hapser du en Thinkific-konto. Det er bare en langt federe oplevelse for dine kursister, og får din biks til at fremstå professionel og tjekket.

Du kan starte ud med en gratis konto, men med tiden vil du få brug for at opgradere til en pro-plan der koster cirka 300-700 kroner om måneden.

👉 Bruger du mit affiliate-link får du for cirka 6000 kroners bonusser – OG en forlænget gratis prøvperioden. Og jeg får nogle dollars tilsendt! Win win! (Ps. Har selvfølgelig brugt Thinkific i mange år – og gør stadig – før jeg fik en affiliate-aftale, så min anbefaling er ikke farvet) 

Betalingsmotor + fakturering: Stripe

Jeg anbefaler dig at bruge stripe til at håndtere betalinger gennem. Du kan også vælge at lave fakturaer og sende ud manuelt, og håndtere betalinger via bankoverførsel. Det vigtigste er, at du kommer i gang. 

Grafik: Canva 

Brug Canva til at lave et fedt cover-billede til din gruppe eller din side (husk – jeg har 5 coverbilledeskabeloner du kan få fingrene i helt uden at smide en krone).

Du kan også bruge Canva til at designe workbooks, flotte billeder fra dit kursus, citatbilleder til instagram osv. 


👉 REDSKABER TIL DIG, DER ER KLAR TIL MERE 👇

På et tidspunkt kan du nok mærke, at de systemer du byggede da du startede, faktisk strammer en lille smule. Det er helt normalt at have brug for at opgradere og ændre systemer en gang imellem. 

Når du er begyndt at have en indtjening af en vis størrelse, er der selvfølgelig delte meninger om hvad der er bedst at bruge pengene på. 

I denne fase anbefaler jeg dig alt investere i: 

 • At opgradere dit undervisningsystem til en betalt pakke
 • En hjemmeside hvor du kan lave fede landingpages til dine produkter 
 • En betalt konto på zoom eller Ecamm live – så du kan sende LIVE i din Facebookgruppe, din Facebookside eller invitere til webinar

  Og ikke mindst:

 • et mailsystem der passer til din forretning. 

I denne fase anbefaler jeg:

Mailsystem: convertkit

Jeg har personligt skiftet fra Mailchimp til Convertkit

Det har jeg gjort af tre årsager:

 1. Jeg vil gerne kunne se præcis hvad mine læsere køber, og jeg kunne nemt koble min undervisningsplatform sammen med conveertkit, så jeg kan tracke alle køb
 2. Læsere bliver kun registerret EN gang, hvilket betyder jeg ikke behøver at have flere lister eller mange dubletter. Jeg sparede 50% på min månedlige ydelse udelukkende pga. dubeltter! 
 3. Jeg synes det er meget nemmere at lave (mange!) freebies, og mere individualiserede mail flows til mine læsere. 

Undervisningsplatform: Thinkific 

Thinkific er fremragende til dig lige nu. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du opgradere til en pro-konto til cirka 700 kroner om måneden.

Du kan lave afdragsordninger direkte inde fra Thinkific, du kan uploade ALLE de videoer du vil og lave ALLE de kurser du vil. Det er ganske enkelt et genialt værktøj.

Jeg forbinder det med convertkit så alle købere får en automatisk mail tilsendt, plus en masse små fejringer når de har har gennemført et modul eller et forløb. 

Bruger du mit affiliate-link får du for over 6000 kroners bonusser – OG en forlænget gratis prøvperiode. Og jeg får nogle dollars tilsendt! Win win! (Ps. Har selvfølgelig brugt Thinkific i mange år – og gør stadig – før jeg fik en affiliate-aftale, så min anbefaling er ikke farvet) 

Betalingsmotor: Stripe

Jeg bruger Stripe som betalingsmotor, og er den jeg vil anbefale uanset hvilket stadige du befinder dig på. 

Fakturering: Quaderno 

En af de ting jeg opgraderede, da jeg begyndte at få en fast strøm af indtægter på mine onlinekurser, var faktureringssystemet Quaderno.

Det kan nemlig selv tale sammen med min undervisningsplatform Thinkific, og sender automatisk fakturaer ud der er langt pænere og mere detaljerede end stripes egne. 

Grafik: Canva

Brug Canva til at lave et fedt cover-billede til din gruppe eller din side (husk – jeg har 5 coverbilledeskabeloner du kan få fingrene i lige HER).

Du kan også bruge Canva til at designe workbooks, flotte billeder fra dit kursus, citatbilleder til instagram osv. 👉 REDSKABER TIL DIG, DER ER LEVEL 1000 ONLINEKURSUSSKABER 👇

Der hvor jeg er kommet til nu i min forretning, er det disse systemer jeg bruger. 

Jeg vil især gerne fremhæve Thinkific som undervisningsplatform og ConvertKit som mailsystem

Mailsystem: convertkit 

Jeg har personligt skiftet fra Mailchimp til Convertkit. 

Det har jeg gjort af tre årsager:

 1. jeg vil gerne kunne se præcis hvad mine læsere køber, og jeg kunne nemt koble min undervisningsplatform sammen med conveertkit, så jeg kan tracke alle køb
 2. Læsere bliver kun registreret EN gang, hvilket betyder jeg ikke behøver at have flere lister eller mange dubletter. Jeg sparede 50% på min månedlige ydelse udelukkende pga. dubletter! 
 3. Jeg synes det er meget nemmere at lave (mange!) freebies, og mere individualiserede mail flows til mine læsere.

Hvis du regner med at skabe flere forskellige freebies og mere komplicerede flows, kan jeg personligt slet ikke finde rundt i mailchimps tags. Her er det markant nemmere, og der findes en visuel flow-bygger, så du kan se præcis hvilke mails der ryger ud til hvem, og hvornår. 

Undervisningsplatform: Thinkific 

Thinkific har rigtig mange forskellige prisniveauer og planer. Og når man begynder at tjene flere millioner årligt på sin side, er det faktisk muligt at skabe en fuldstændig individualiseret udgave af Thinkific så det ligner din helt egen hjemmeside.

Jeg elsker at Thinkific har fulgt mig siden jeg voksede fra en gratisbruger, til nu hvor jeg er på vej over på deres dyreste program. Det har været en kæmpe lettelse ikke at skulle skifte eller flytte. 

Betalingsmotor: Stripe

Jeg bruger Stripe som betalingsmotor, og er den jeg vil anbefale uanset hvilket stadige du befinder dig på. 

Fakturering: Quaderno

En af de ting jeg opgraderede, da jeg begyndte at få en fast strøm af indtægter på mine onlinekurser, var faktureringssystemet Quaderno. Det kan nemlig selv tale sammen med min undervisningsplatform Thinkific, og sender automatisk fakturaer ud der er langt pænere og mere detaljerede end stripes egne. 

Grafik: Canva

Jeg har hyret en grafiker til at hjælpe mig med at sætte rammerne for farver og fonte, men beder ham med vilje om at lave alting i Canva, da jeg har brug for at kunne lave noget selv hvis jeg får en hurtig idé.

Det har været en super god løsning for os, at kunne investere i en dygtigere håndværker som dog laver tingene på et billigt instrument så jeg selv kan lege lidt med.